دیدگاه‌ها برای دوران تازه بسته هستند
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 خرداد 1402 - 19:00
-

دوران تازه

نکته مهمی که ما شهروندان لازم است به آن توجه کنیم، اهمیت داشتن «روند» بر «اشخاص» است…

«صحنه‌ی زیبا و پرشوری که در روز جمعه‌ی دوم خرداد و در پای صندوق‌های رأی آفریدید، حقیقتاً یک حماسه‌ی تاریخی بود. آگاهی و هوشیاری سیاسی شما یک بار دیگر به کمک خداوند، درست در لحظه‌ی مقتضی، کار خود را کرد و از ایران اسلامی چهره‌یی با نشاط، مصمم، و سرشار از ایمان و آگاهی به دنیا نشان داد و بحمدالله کشور را در برابر توطئه‌ی دشمنان و وسوسه‌ی بدخواهان تا مدتها بیمه کرد. شرکت شما در یک مسابقه‌ی سالم و مسؤولانه برای انتخاب رئیس جمهور، با امنیت و انضباط تمام، و با رعایت بیشتر ملاحظاتی که در چنین حرکت عظیمی با ابعاد یک ملت بزرگ، در دنیا کمیاب و کم‌نظیر است، برای دوست و دشمن ثابت کرد که ملت ما به برکت عمل به اسلام ناب محمّدی (صلّیالله‌علیه‌واله) در صحنه‌ی جهاد سیاسی نیز مانند صحنه‌ی جهاد نظامی، از انسجام و ابتکار و نظم و قاعده‌ی درست برخوردار است و نَفَس زهرآگین دشمنان که از ماهها پیش به قصد دلسرد کردن مردم، صوری بودن و جدی نبودن انتخابات را با زبانهای مختلف در همه‌ی تبلیغات فرامرزی خود تکرار میکردند، در او کمترین تأثیر را ندارند. اکنون با حضور بسیار گسترده‌ی شما ملت عزیز در این آزمایش الهی، و با اختصاص اکثریت قاطع آراء به رئیس جمهور منتخب مردم، ایران اسلامی از آزمایشی دیگر، موفق و سرافراز بیرون آمده و دوران تازه‌یی در تاریخ درخشان جمهوری اسلامی آغاز شده است. ملت عزیز ما باید در دل از خداوند متعال شاکر باشد که او را به این حرکت افتخار آمیز هدایت کرد و دشمنان او را ناکام ساخت.»

آنچه خوانید، بخش آغازین پیام رهبر انقلاب در مورد انتخابات دوم خرداد بود. ایشان تعبیر «حماسه» را برای این انتخابات بزرگ به کار بردند و ما امروز می‌دانیم که فارغ از برنده و بازنده آن انتخابات، اصل آن اتفاق و واکنشی که یک ملت نشان داد، اهمیت بسیار زیادی در تاریخ ایران یافته است.

متأسفانه بعضی از افرادی که اتفاقاً خود را پیرو رهبری می‌دانند، با تلاش برای تحریف آن اتفاق، روایت‌هایی مغشوش به مردم ارائه می‌دهند. شواهد نشان می‌دهند که چنین رویکردی طبیعتاً با هدف دلسوزی برای نظام انجام نمی‌شود بلکه این افراد، در عمل به دنبال پیش بردن اهداف سیاسی جناح خود هستند یا هنوز در ذهنشان، جای زخم شکستی که در دوم خرداد ۱۳۷۶ متحمل شدند، خوب نشده است و با این تحریف‌ها تلاش دارند مسکن یا مرهمی بر آن زخم بگذارند.

نکته مهمی که ما شهروندان لازم است به آن توجه کنیم، اهمیت داشتن «روند» بر «اشخاص» است. اصلاح‌طلبان اهمیت زیادی ندارند این خود اصلاح‌طلبی است که اهمیت دارد!

اصلاح‌طلبی ملک یا برند خاتمی، تاج‌زاده، عارف یا دیگران نیست، بلکه روندی است که یک روز توسط آن اشخاص و احزاب پی گرفته می‌شد، و در دورانی دیگر، توسط میانه‌روهایی چون روحانی، آذری جهرمی و ظریف و حتی روزگاری دیگر با احمد زیدآبادی (روزنامه‌نگار منتقد خاتمی و موسوی) یا علی لاریجانی (رئیس سابق صدا و سیما و جهت دهنده انصار حزب‌الله) در قالبی و گفتمانی جدید ادامه می‌یابد!

انتقاد یا اعتراض ما به اشخاصی که با برچسب اصلاح‌طلبی فعالیت کرده‌اند، نمی‌تواند احساس و نگاه ما به اصلاح‌طلبی را مخدوش کند. اصلاح‌طلبی، گفتمانی است در میانهٔ محافظه‌کاری و براندازی. اصلاح‌طلبی یعنی ما از وضع موجود رنج می‌بریم و دنبال اصلاح بعضی ساختارها و روندها هستیم، اما از آن طرف، چهارچوب قانون و اصول نظام را رعایت می‌کنیم. براندازی و به هم ریختن همه ساختار، راهی است باطل که چیزی جز ناامنی، آشوب و عقب‌رفت ندارد، ادامه دادن به وضعیت موجود و اصرار بر تصمیم‌های غلط نیز به وضعیت بحرانی‌تر خواهد انجامید.

اصلاح‌طلبی بر مبنای «قانون» و بازگشت به آن بنا شده و اصلاح‌طلب واقعی آن‌هایی هستند که خطوط قانون را زیرپا نگذاشته‌اند. هرچند افرادی با برچسب اصلاح‌طلبی وارد سیاست شده‌اند و تصمیم غلط گرفته‌اند یا حتی دچار فساد اقتصادی شده‌اند، اما هنوز هم در مجموع، نیروهای اصلاح‌طلب، نجیب‌تر، اندیشمندتر و موفق‌تر از دیگر نیروهای موجود عمل کرده‌اند و هرچند نمره ۲۰ نگرفته‌اند، اما نمراتشان از دو سر تندرو طیف‌های دیگر، به مراتب بهتر بوده است. اصلح‌طلبان وقتی در مدیریت یا تصمیم‌سازی بوده‌اند، بهترین شاخص‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را به جا گذاشته‌اند.

دوم خرداد، یادآور همایندی سخن انتقادی ده‌ها میلیون ایرانی است که خواستار تغییرهایی بودند در جهت بهبود، هرچند به ساختار و قانون احترام گذاشتند و خواسته خود را هم در کانال رسمی و قانونی صندوق‌های انتخابات طرح کردند. مردمی که به تعبیر رهبری خواهان «دوران تازه»ای در ایران پس از انقلاب بودند. گفتمان دوم خرداد فارغ از افراد و احزاب دخیل در آن، امروز هم بهترین راه برای گذار از بحران‌هاست.
یاد آن روز بزرگ و مهم، گرامی باد.

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.