کد خبر : 3506
تاریخ انتشار : دوشنبه 5 آبان 1393 - 20:21
-

امضای تفاهم نامه ایجاد سایت موزه در تپه دامغانی سبزوار

سبزواریان.کام: رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر از امضای تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور برای ایجاد سایت موزه در محل تپه دامغانی سبزوار خبر داد. به گزارش واحد خبر روابط عمومی شهرداری سبزوار، پسندیده در بازدیدی که جمعی از علاقمندان به اثار و ابنیه های تاریخی سبزوار از آثار

tape-damghaniسبزواریان.کام: رئیس کمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر از امضای تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور برای ایجاد سایت موزه در محل تپه دامغانی سبزوار خبر داد.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی شهرداری سبزوار، پسندیده در بازدیدی که جمعی از علاقمندان به اثار و ابنیه های تاریخی سبزوار از آثار تاریخی این شهر داشتند در گفتگو با خبرنگاران گفت: شورای سوم پیگیری های خوبی در این خصوص انجام داده بود و ما در کمیسیون گردشگری با رایزنی هایی که شهردار محترم دکتر طالبی با سازمان میراث فرهنگی داشتند تفاهم نامه ایجاد سایت موزه به امضا رسید .

وی افزود: با توجه به ظرفیت های خوبی که این منطقه به لحاظ گردشگری دارد و در کنار کمربندی تهران به مشهد واقع شده و سالانه میزبان میلیون ها مسافر و زائر بارگاه رضوی است درصدد هستیم مقدمات ایجاد سایت موزه را در فضای کوچکتری فراهم کنیم چرا که محدوده طرح حدود۱۱۰ هکتار می باشد.

اما مدیرکل میراث فرهنگی خراسان‌رضوی نیز که در این بازدید حضور داشت با بیان اینکه بیش از ۳ هزار تپه تاریخی و باستانی در خراسان‌رضوی وجود دارد، گفت: یکی از ارزشمند ترین این تپه ها تپه دامغانی است که در سال های گذشته کاوش های باستان شناسی خوبی در آن انجام گرفته است.

لباف خانیکی با اشاره به تپه تاریخی دامغانی‌های شهر سبزوار با بیان اینکه بر اساس مستندات تاریخی موقعیت فعلی شهر سبزوار روی لایه‌های تاریخی آن بنا شده است، اظهار کرد: این شهرستان دارای ویژگی خاصی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است و یکی از درخواست‌ها و پیگیری‌های ایجاد منطقه تاریخی و موزه معماری برای این شهر است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان اینکه میراث فرهنگی عجله‌ای برای انجام کاوش از این تپه‌های تاریخی و خروج آثار نهفته در آن ندارد، ادامه داد: این آثار تاریخی در حقیقت میراث آیندگان ما هستند و از آثار به‌دست آمده از آن می‌توان تاریخ کشور را تدوین کرد.

وی با بیان اینکه در این تپه‌های تاریخی می‌توان آثار گران‌بهایی را پیدا کرد که هرکدام دارای اطلاعات خاصی از دوران تاریخی مختلف هستند، افزود: برای ایجاد سایت موزه، موزه‌های باز و موزه‌های معماری مشکلاتی از جمله مالکیت این مجموعه‌ها را داریم که ابتدا باید این مسائل برطرف شود تا در آینده و پس از ایجاد سایت موزه دچار مشکل نشویم.

وی با اشاره به اختصاص اعتبارات میراث فرهنگی و گردشگری استان نیز گفت: اعتبارات بر اساس نیازهای سازمان در زمینه بناهای تاریخی اختصاص می‌یابد که در حال حاضر بخشی از اعتبارات عمرانی و جاری در چهارچوب برنامه‌هایی که ما ارائه کرده‌ایم اختصاص یافته که بنا به اولویت‌هایی که داریم هزینه می‌شود.

لباف خانیکی با بیان اینکه بخش تاریخی و بی‌نظیر استان بر اثر آسیب‌های انسانی و طبیعی در حال تخریب هستند و وظیفه ما حراست از این آثار ارزشمند است، ادامه داد: اعتبارات ما برای مرمت بناهای تاریخی بسیار اندک است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تعداد آثاری که نیاز به مراقبت و مرمت دارد بسیار زیاد است، افزود: ما برای حفظ و مرمت آثار آسیب‌دیده اعتبارات اندکی به نام اضطرار داریم و تا جایی که امکان داشته باشد و آن هم براساس اولویت‌بندی بناها این اعتبارات را هزینه می‌کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نرگس سه شنبه , ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۶

امیدوارم گفته های مسوولین در مورد میراث فرهنگی،باستان شناسی،مرمت و…فقط به حرف هایی در رسانه ها اطلاق نشه…

نظرات بسته شده است.